Fascination About kereta semput bila enjin panas



@Anonymousmeter temp ada masalah tak?Sentuh system enjin ketika meter naik ,jika betul2 enjin panas sedikit sentuh pun terasa panasnya,

Tukar enjin ni memudahkan pomen buat kerja berbanding tp overhaul.Dan top rated overhaual juga adalah kerja yang rumit dan perlu berhati2 jika terdapat kepincangan pada melakukannya enjin tidak berjaya kembali elok dan inilah yang selalu ditakuti oleh pomen.

Enjin overheat ; tentu ada dikalangan anda tahu atau pernah tahu mengenai masalah enjin kereta overheat.

. kuat telan minyak dan lambat pikap sebab enjin besar dan berat dan entire body berat akan menyebabkan kuasa pikap slow… itulah masalahnya model ni akhirnya saya jual dengan harga rm 5000.00 je….

Saya rasa Nazihah bukan orang pertama yang membuat major overhaul kereta ini ,mungkin ianya telah dibuat major overhaul sebelumnya dan menyebabkan head jadi terlampau nipis dan sepatutnya mekanik tahu jika skim head tidak perlu dilakukan lagi.

two.Tiada cara lain melainkan meneliti semula head dan blok.Seperkara lagi thermostat jangan gunakan yang lama jika telah panas gantikan dgn baru.

Blok kalau tak porting boleh pakai tak bro? Ape kesan2 sampingan nya? Tapi gasket saya tebal so tk knocking tp ade ape2 risiko tak ?

Jika kipas mulai beroperasi melepasi kedudukan suhu yang disyorkan seperti yang dinyatakan di atas, berkemungkinan device admirer change atau juga dikenali sebagai thermo change; iaitu device pengesan (sensor) suhu enjin tidak lagi efektif dan perlu digantikan segera.

Kadangkala gegaran berpunca daripada bahagian enjin disebabkan tidak cukup suapan udara, bahan api atau percikan api yang diperlukan untuk membolehkannya bergerak lancar. Simptom yang menunjukkan gegaran berpunca akibat masalah enjin dapat dikesan menerusi:

Let us Get started with rap, since this type is incredibly well known in nations of the former Soviet Union and acquired just unprecedented popularity. In General, the generation of these types of audio necessitates no Distinctive competencies or hearing, and thus to write rap can each individual rogue.

19.Tekanan udara tayar yang rendah - juga penyebab beban berlebihan atau mungkin juga pejajaran kereta tidak betul.. Walaupun benda ni nampak remeh ini juga menyebabkan kita terasa kereta agak berat ketika memandu

trima kasih kasi Pop Over To This Site atas info encik sord87.. mcm ne encik sord87, sya tembak dpn tangki radiator sya pada jrak yg dkat dgn water jet pump dan sirip radiator sya bengkok2, adakah itu akn merosakkan atau membocorkan radiator sya?

Tetapi jika temperature panas mencecah tahap merah head gasket biasanya telah pecah dan perlukan head gasket yang baru.

Bile dh jln laju sikit tu ok, tapi gear automobile die tak lancar. Kadang dh laju tu Alright, lepas sluggish balik die ta lancar utk tukr equipment. Ape masalah eh?

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “Fascination About kereta semput bila enjin panas”

Leave a Reply

Gravatar